13 Mayıs 2012 Pazar

Tart, Kiş ve Pie'lar Üzerine ...

MSA maceram bu hafta tart, kiş ve pie'lar üzerine devam ediyor...;))

Siz de arada ki fark ne diyenlerdenseniz...

Özetle; Tart hamuru nispeten daha yüksek yağ oranına sahip. Bu nedenle daha gevrek ve ağızda dağılan bir yapıdar.

Tart hamurları 'short dough' veya 'short paste' olarak da adlandırılır.

Tuzlu tart hamuruna kiş (Quiche), tartların üzeri farklı şekillerde hamurla kapatılıp pişirilirse pie denir.

Eğer tartın üzeri kafes şeklinde hamurla kapatılırsa da 'lattice pastry' denir.

Bu kadar terminoloji üzerine gelin birlikte bu hafta yaptığım tart,kiş ve pie'lara bakalım...:)

Çikolatalı Tartolet:

 Bitter çikolatalı iç harcı ve üzerine serptiğim beyaz çikolata parçacıkları ile yapmasıda enaz yemesi kadar keyifli bir tart.








Pırasalı Tavuklu Kiş:

Tavuk, pırasa, havuç, kaşar peyniri ve bir parçada muskat cevizi ile zenginleştirilen harcı sayesinde birkaç dilimi rahatlıkla bir seferde tüketebilirsiniz...;))

Pırasa sevmem diyenlere küçük bir not; pırasa soğanla aynı familyaya üyedir. Eğer et yemeklerinde soğan sevenlerdenseniz kişede pırasanın ne kadar çok yakıştığını tahmin edebilirsiniz.


Portakallı Mereng Pie:

Portakallı iç dolguya sahip pie'ın üzerini italyan merengi ile kaplayıp üzerinide pürmüz ile karamelize edince hem göze hem de lezzete dokunduk ...







Tart, kiş ve payları yapmak benim için çok eğlenceli bir deneyimdi yaptıklarımın görsellerini sizlerle de paylaşıyorum umarım beğenirsiniz...;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder