26 Mayıs 2012 Cumartesi

Ekmek Sepeti

MSA'da bu hafta; içi ekmeklerle dolu çok güzel bir sepet yaptık. Sepetin içinde neler var neler...;)

Baget ekmekle başladık. Şekli bildiğiniz bagetlerden birazcık farklı...Deniz dalgası ve buğday başağı şeklinde...

Baget ekmeğinin asıl sırrı kullanılan maya...

Birkaç gün öncesinden kolay gibi görünen ama hazırlaması tüm iyi işlerde olduğu gibi zaman ve sabır gerektiren ekşi mayayı hazırlamanız gerekiyor.


Ekmek sepetinin içerisinde daha sonra kruvasan (croissant) yerini aldı.

1.Viyana kuşatması sırasında surların altından tünel kazarak şehri ele geçirmeyi planlayan Osmanlı ordusunun farkına gece geç saatlerde çalışmaya başlayan ve sabaha kadar ekmek yapan fırıncılar varır.

Nöbetcileri uyarırlar ve kuşatmanın başarıyla sonuçlanmasına engel olurlar.

Daha sonra bu olayın şerefine hilal şeklinde kruvasanlar yaparlar.

Bugün neredeyse tüm Dünyada kahvenin en iyi arkadaşlarından kruvasan'ın ilham kaynağı Osmanlı yani bizim atalarımız çıktı ;)


Kruvasan'ın yanına çavdarlı köy ekmeğini koyduk.

Küçük bir dipnot, kepekli ekmeğe göre çok daha lezzetli  (en azından benim için:))











Son olarak sepette pretzel ya da nam-ı diğer üstü deniz tuzu kaplı gevrek (Alman simidi) yer aldı.

Tatlarıda en az görselleri kadar güzel ekmek sepetimi sizlerin de beğenisine keyifle sunarım :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder