8 Mayıs 2012 Salı

Kurabiyeler

Pastaların da tıpkı insanlar gibi hikayeleri olduğunu bilir misiniz? Yoksa şimdiye kadar siz de sadece tarifleriyle mi karşılaştınız?

Bu aralar, MSA ile 'Mutfakta 8 Hafta Pastacılık' serüvenine başladım. Bu süreç boyunca edindiğim deneyimleri, yaptığım pastaları ve onların kısacık hikayelerini sizlerle paylaşacağım. Umarım sizler de bu hikayelerden benim kadar keyif alırsınız.


Haftanın ilk kahramanı; Çikolata ve Fındıklı Biscotti...



İki kere pişirilmiş kek anlamına gelen biscotti,  Roma döneminde lejyonerlerin vazgeçilmez besin maddelerindendi.

Bilinen ilk Biscotti recetesi 18.yy'a aitdir. Lejyonerlerin savaş meydanlarından günümüzde kahve fincanlarının yanına gelen biscotti uzun ömrü ile saklanması kolay ve ani tatlı krizlerini geçiştirmek için de oldukca keyifli bir alternatif.




Acı Biberli Grisini...



Un, su, margarin, şeker, yumurta, tuz ve yaş mayadan oluşan uzun çubukların üzerine parmesan peyniri ile acı toz biber ekledik. Çoook da lezzetli oldu...

Acı ile aram yok diyenlerdenseniz susamı alternatif olarak deneyebilirsiniz ya da üzerine birşey  sürmeyip sade olarak pişirebilirsiniz.





Kandil Simidi...



Her zaman favorilerimden olan kandil simidi 600 yılı aşkın zamandır sevdiklerimiz arasında yer alıyor.




Parça Çikolatalı Cevizli ve Portakallı Cips Kurabiye



Ve haftanın kapanışı namı diğer cookie...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder