18 Aralık 2012 Salı

Benden Penne Pesto...


Evet kabul ediyorum mutfakta olmayı sevenlerdenim, iyi bir terapi aracı -rutin bir hal almadıkca- ;)) Yıllar öncesinden çok sevdiğim penne pesto deneyimim ne hikmetse bir anda aklıma geldi... 'Yapmıştım ve beğenmiştim... yine yaptım ve yine çok beğendim'.  Denemek isterseniz sizlerde beğenin istedim...
Pesto Sos İçin Malzemeler:
  •  6-8 dal feslegen yaprağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı + 1/2 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı çam fıstık
  • 100 gr Rendelenmiş permesan peyniri
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
 Pesto Sos Hazırlanışı:
  • Çam fıstıklarını yağsız tavada orta ateşte pembe renk alana kadar bir kaç dakika kavurun
  • Feslegen yapraklarını saplarından ayırın. Üzerine sarımsakları ve kavrulmuş çam fıstıklarını ekleyin. Blender'da püre kıvamına getirin.
  • Püre kıvamındaki sosun üzerine 1/2 su bardağı zeytinyagı+1/2 su bardağı su karışımını, çam fıstıkları, tuz ve karabiberi ekleyin bu işlemleri yaparken blender'ı aralıklarla çalıştırın 
  • Son olarak permesan peyniri püre kıvamındaki sosa blender yardımı ile ekleyin.

Ve Son Olarak ;)
  • Kaynar suda 1 paket penneyi al dente olarak pişirin (ortalama 9dk) tercihe göre süreyi arttırabilirssiniz.
  • Penne'leri süzüp , üzerine sosu ekleyin karıştırın.
  • Sosun pennelerin içine işlemesini bekledikten sonra servise hazır demektir...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder